Här mina vänner, har ni en fantastiskt god och lyxig dessert med en skön kombination av blåbär, vit choklad och kardemumma. Rekommenderas varmt!
Receptet räcker till 6 rejäla portioner.
Du behöver:
Blåbärsmousse
2 gelatinblad
2 dl grädde
2 msk florsocker
½ tsk kardemumma, nystött
2 dl blåbär
Vit chokladmousse
100 g vit choklad
1 ½ dl vispgrädde
Till garnering
färska blåbär
25 g vit choklad
Gör så här:
Blåbärsmousse
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa grädde och florsocker. Mixa blåbären. Stöt kardemumman och blanda ner i blåbärsmixen.
Ta upp och krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i mikron eller i en kastrull. Blanda ner gelatinet i blåbärsmixen och vänd sedan ner detta i grädden.
Fördela moussen i portionsskålar. Ställ kallt.
Vit chokladmousse
Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Vispa grädden och vänd ner 1/3 i den smälta chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden och blanda.
Fördela chokladmoussen över blåbärsmoussen i skålarna och ställ kallt.
Vid servering, toppa med färska bär och riven vit choklad.
5 kommentarer:
Vad fina!:)
Hej vilken trevlig blogg! Hit kommer jag snart tillbaka! mvh Nina
Vad kul att ni gillar den!
Ser så gott ut, måste jag prova någon gång. Skulle betyda mycket om kikade in på min blogg, har precis börjat att blogg så den är inte så bra nu men jag hoppas den kommer bli bättre snart.. kram
Går den göra vegetarisk?
Skicka en kommentar