söndag 17 mars 2013

Kladdig brownie med mjölkchokladtäcke



Här är utan tvekan en riktigt god kaka för chokladälskaren: en browniebotten som toppas med en glasyr med mycket mjölkchoklad i. Den kan bakas i långpanna vilket gör att man själv kan välja storleken på bitarna - små om man vill att det ska räcka till många, stora om man är supersugen...

Du behöver:
200 g smör
4 dl strösocker
3 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk torkat kaffepulver
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
4 ägg

Glasyr:
150 g mjölkchoklad i bitar
2 msk starkt kaffe
4 msk kakao
1½ dl florsocker
100 g rumsvarmt smör

Topping:
25 g hackad choklad

Gör så här:
Smält smör och socker tillsammans i en kastrull. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Häll ner smör- och sockerblandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.
Häll smeten i en form med bakplåtspapper (25x30 cm).Grädda kakan mitt i ugnen på 150 grader i 20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i 30 minuter.

Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad tillsammans med kaffe och kakao. Vänd ner florsocker och smör i chokladen och blanda ihop till en jamn smet. Bred ut glasyren över den svala kakan och toppa med den hackade chokladen.
Låt kakan stå i 15 minuter innan servering så att glasyren hinner stelna.

1 kommentar:

carolina sa...

Den ser farligt god ut. Den måste jag baka!!