lördag 12 juni 2010

Smulpaj med äpple och kanel

Här är en mycket god äppelpaj som jag varmt kan rekommendera! Receptet räcker till 4-6 personer.


Du behöver:
150 g smör
2 dl vetemjöl
1½ dl havregryn
1 dl socker
1 dl ljus sirap
2 tsk kanel
4 dl skivat äpple

Gör så här:
Blanda vetemjöl, havregryn och socker i en bunke. Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.

Smöra en ugnssäker form. Lägg i äppelskivorna och häll på sirap. Strö över kanel och vänd tills äpplena är täckta runt om.

Smula sedan mjölblandningen över äppelbitarna och grädda i ugnen i ca 20 minuter, 200-225 grader.

2 kommentarer:

Maggie sa...

Gjorde äppelpajen till midsommarafton och den blev kalasgod. Tack för ett fint recept.
/Maggie

Systrarna sa...

Ja visst är den försvinnande god! Det brukar tyvärr inte bli så mycket rester... Kul att få höra att det blev lyckat för dig.
/Viveka