Du behöver till ca 20 st:
300 g mandelmassa
1 krm bittermandelolja
2 äggvitor + 1 äggvita
3 krm röd karamellfärg
2 msk strösocker
200 g vit choklad
2 dl turkisk yoghurt (ta fram den ur kylen lite innan, den får inte vara för kall)
1 citron
1 liter jordgubbar
2 msk strösocker
Gör så här:
Mosa mandelmassa, bittermandelolja, 2 äggvitor och karamellfärg med en gaffel. Vispa slätt med elvisp. Diska vispen och vispa sen socker och 1 äggvita till en fast maräng. Blanda marängen försiktigt med mandelmassan med en slickepott.
Spritsa eller klicka ut massan i klickar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter i 150 grader. Låt svalna.
Smält chokladen över ett vattenbad, ta bort från värmen. Blanda snabbt ner yoghurten i den varma chokladen. (Det är viktigt att chokladen är varm och yoghurten inte är för kall, annars blir krämen kornig.) Ställ krämen att stelna något i kyl, minst 20 minuter.
Riv citronskal och pressa ut ca 2 msk juice. Blanda halverade jordgubbar, socker, citronskal och -juice i en skål.
Toppa biskvierna med chokladkräm och jordgubbar precis före servering.
1 kommentar:
UNDERBAR blogg ni har tjejer !!!
Skicka en kommentar