torsdag 24 juni 2010

Midsommarbakelse

Det är sol, det är grönt, det är ljusa nätter och ljumma vindar. Det är bara att försöka njuta så mycket det går! Vi vill önska er alla en riktigt trevlig midsommar med dessa små söta bakelser gjorda av rosa mandelbiskvier med vit chokladkräm och jordgubbar.


Du behöver till ca 20 st:
300 g mandelmassa
1 krm bittermandelolja
2 äggvitor + 1 äggvita
3 krm röd karamellfärg
2 msk strösocker
200 g vit choklad
2 dl turkisk yoghurt (ta fram den ur kylen lite innan, den får inte vara för kall)
1 citron
1 liter jordgubbar
2 msk strösocker

Gör så här:
Mosa mandelmassa, bittermandelolja, 2 äggvitor och karamellfärg med en gaffel. Vispa slätt med elvisp. Diska vispen och vispa sen socker och 1 äggvita till en fast maräng. Blanda marängen försiktigt med mandelmassan med en slickepott.

Spritsa eller klicka ut massan i klickar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter i 150 grader. Låt svalna.

Smält chokladen över ett vattenbad, ta bort från värmen. Blanda snabbt ner yoghurten i den varma chokladen. (Det är viktigt att chokladen är varm och yoghurten inte är för kall, annars blir krämen kornig.) Ställ krämen att stelna något i kyl, minst 20 minuter.

Riv citronskal och pressa ut ca 2 msk juice. Blanda halverade jordgubbar, socker, citronskal och -juice i en skål.

Toppa biskvierna med chokladkräm och jordgubbar precis före servering.

1 kommentar:

lovisa sa...

UNDERBAR blogg ni har tjejer !!!