tisdag 8 juni 2010

Brunisar

Nu är det avslutnings- och picknicktider. Då är det ofta smidigt med långpannekakor där det snabbt blir många kakor, speciellt om man väljer att dela dem i mindre bitar. Vill man ha lyxbitar väljer man istället att dela med större mellanrum. Lätt som en plätt! Här är receptet på goda brunisar. Eller chokladrutor, snoddas, kärleksmums eller vad du nu väljer att kalla dem - de smakar lika gott ändå.


Du behöver:
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk

Till glasyren:
75 g smör
1-2 msk kallt kaffe (gärna espresso)
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker
kokosflingor eller strössel

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och smöret. Häll smeten i en smord och bröad långpanna (eller med bakplåtspapper), 30x40 cm.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter i 175 grader.

Låt kakan svalna. Smält under tiden smöret till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning.

Bred glasyren på kakan. Strö på kokos eller strössel.

3 kommentarer:

Linda sa...

Lyxigare glasyr:
100 g Smör
2 dl Vispgrädde
2 tsk Socker
2 tsk Mjöl
2 tsk kakao (jag brukar ta lite extra)

Koka i kastrull och häll över kakan.

L

Systrarna sa...

Åh det låter riktigt gott! Tack ska du ha Linda - den glasyren ska vi prova. :)

Anonym sa...

godaste glasyren jag smakat i mitt liv.. fick göra den två gånger för åt upp de första, kakan står fortfarande i ugnen haha.. hoppas kakan e lika god så jag kan servera de på min brors student! tack för tipset, kommer sitta fastklistrad framför din blogg och baka som attan! kram