söndag 7 november 2021

Krämigaste kladdkakan

Idag, den 7 november, är det Kladdkakans dag. en riktigt högtidsdag för alla oss som älskar kladdkaka. Och vem gör inte det?! Den går att variera oändligt efter tycke och smak.

Det här är en variant som är sådär ljuvligt krämig och fyllig, den riktigt smälter i munnen. Dessutom är den naturligt glutenfri eftersom det inte är något mjöl i receptet.

Den bör bakas i en lite mindre springform (ca 16 cm i diameter) för att den ska bli hög och fin.

 

Du behöver:
100 g smör
200 g mörk choklad
1 msk espresso eller kaffe (kan uteslutas)
2 dl strösocker
4 ägg
1 nypa salt

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och ta den från plattan.
Grovhacka chokladen och blanda i smöret tills det smält och det blir en blank smet. Blanda i kaffet.
Låt det svalna något och blanda i socker, ägg och salt.

Smörj en springform, ca 16 cm i diameter och häll i smeten.
Grädda ca 15 minuter. Håll koll på kakan och justera tiden efter din ugn och hur kladdig du vill ha den. Den ska vara lite fast i kanterna och gungig i mitten när den är klar.

Låt svana i formen och ställ sedan kakan i kylskåpet ett par timmar innan servering så blir krämigheten perfekt.




Inga kommentarer: