Du behöver:
Till fördegen:
3 1/4 dl kall mjölk
7 ½ vetemjöl
50 g jäst
Till degen:
Fördegen
85 g smör
85 g råsocker (knappt 1 dl)
½ msk havssalt
1 ägg
½ msk vaniljsocker
½ tsk kardemumma, nystött
4-5 dl vetemjöl
Gör så här:
Fördegen
Blanda alla ingredienserna och låt degen jäsa i 3 timmar.
Degen
Blanda ihop samtliga ingredienser och arbeta degen i 10 minuter i maskin eller knåda intensivt i 15 minuter. Dela degen i 2 delar och dela varje del i 20 bitar. Forma till släta små bullar, lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa till dubbel storlek, cirka 1 timme. Värm ugnen till 250 grader. Grädda bullarna i 7-8 minuter, tills de fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar