tisdag 1 januari 2019
Lyxig lakritskola
Du behöver:
100 g smör
2 ½ dl strösocker
1 ½ msk lakritspulver
3 dl vispgrädde
1 dl farinsocker
½ dl glykos
½ tsk vaniljsocker
1 tsk flingsalt
Gör så här:
Smält smör och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning i 3-5 minuter tills det får en gyllenbrun färg.
Tillsätt lakritspulver, grädde, farinsocker, glykos och vaniljsocker. Låt koka utan lock tills smeten är 124 grader eller klarar kulprovet, ca 20 minuter.
Häll i en form med bakplåtspapper, ca 20x25 cm. Låt svalna i ca 15 minuter, strö över flingsalt och låt stelna i rumstemperatur. Skär i bitar och slå in i papper.
Etiketter:
Glutenfritt,
Jul,
Julgodis,
Laktosfritt,
Långpannekakor,
Äggfritt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar