söndag 24 januari 2016

Paleokladdkaka


En kaka utan gluten, utan laktos och utan socker - kan verkligen den vara god?

Svar JA. Den här kladdkakan är fantastiskt god!! Den kan jag verkligen rekommendera, inte bara för den som inte vill eller kan äta ovan nämnda produkter, utan för alla. (Ja, inte för er som är överkänsliga mot kokos eller ägg eller någon annan av ingredienserna då förstås. Men ni fattar...)

Du behöver:
3 ägg
10 dadlar
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
½ dl kokosolja
1 msk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
En nypa salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos i en matberedare eller med en stavmixer.
Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och mixa lite till, eller blanda för hand.  Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med honung och ägg. Se till att det är en jämn smet.

Smörj en lite mindre form med kokosolja (jag använde en som är 18 cm i diameter) och pudra över kokosflingor. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 10 minuter, den är fortfarande rejält kletig när du tar ut den. Ställ formen i kylen minst en timme innan servering.
Servera med vispad vispgrädde eller vispad kokosgrädde om du är laktosintolerant eller inte äter mejeriprodukter.

Inga kommentarer: