Supersmarriga saffransbullar som blir extra läckra tack vare den vita chokladen som finns gömd i fyllningen. Försvinnande goda...
Du behöver:
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
2 st saffran kuvert
1 st sockerbit
½ tsk salt
1 dl socker
12 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
1 ägg och pärlsocker
eller
florsocker
Gör så här:
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Stöt saffran med en sockerbit i en mortel. Tillsätt saffran, salt, socker och det mesta av mjölet till degspadet. Arbeta degen väl tills den släpper skålen. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Fyllning:
Rör ihop rumstempererat smör, socker och vaniljsocker.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta och bred på fyllning. Strö över hackad choklad.
Vik degen dubbel och skär den i 1 ½ cm breda remsor. Sno runt varje remsa till en knut och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker ELLER hoppa över det och sikta över florsocker vid servering.
Grädda i 10–12 minuter i 225 grader tills de fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar