torsdag 29 oktober 2015

Häxans fingrar


Häxans avhuggna fingrar är underbart effektfulla på halloweenbuffén. De kanske inte är den största smakupplevelsen, men som sagt: ryyyysligt läckra.

Du behöver:
2 st ägg
1 tsk vaniljsocker
100 g rumsvarmt smör
0,75 dl florsocker
5 tsk socker
3,5 dl mjöl
1 nypa salt

ca 30 st sötmandlar
Hallonsylt
Röd hushållsfärg

Gör så här:
Vispa ihop smöret, vaniljsockret, florsockret och strösockret till en slät smet.
Tillsätt ett ägg och en äggula (äggvitan som blir över används till pensling senare). Vispa ihop noga.
Blanda i mjölet och saltet och knåda ihop till en deg.
Slå in degen i gladpack/plastpåse och låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter.

Dela degen i ca 30 delar.
Rulla varje bit till ett avlångt finger.
Tryck en sötmandel vid varje fingerände så att den ser ut som en nagel. Tryck streck med baksidan på en kniv så att det ser ut som knogveck.

 Ta bort sötmandeln igen och pensla med äggvita. Klicka lite hallonsylt där mandeln satt (sylten fungerar som klister när det torkar i ugnen) och pensla på röd hushållsfärg vid nagelbandet och vid den avhuggna änden. Lägg tillbaka mandeln ovanpå sylten.

In i ugnen 175 grader i ca 12 minuter.          

Inga kommentarer: