Riktigt fina Lion bars som är försvinnande goda!
Du behöver:
3 dl jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl kokosflingor
5 dl Rice Krispies
Doppning:
250 g choklad av god kvalitet
Garnering:
Tempererad mjölkchoklad eller mörk choklad
Gör så här:
1. Smält jordnötssmör, sirap, strösocker och vaniljsocker på svag värme.
2. Rosta kokosflingorna i en torr kastrull eller i ugnen.
3. Rör ner kokosen och Rice Krispies i jordnötssmeten.
4. Fördela smeten i två avlånga bakformar klädda med bakplåtspapper.
5. Låt stelna i kylen i 1,5 - 2 timmar.
6. Skär kakan i cirka 2 cm breda stänger.
7. Smält chokladen och doppa stängerna. Låt stelna.
8. Ringla lite tempererad choklad över kakorna.
9. Ställ svalt och låt stelna några timmar eller över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar