
Pannacotta är enkelt att göra, det gäller bara att komma ihåg att göra den i god tid så den hinner stå sina 5 timmar och stelna.
Du behöver: (4-6 personer)
2 gelatinblad
200 g hackad mörk choklad (70%)
5 dl vispgrädde
4 msk strösocker
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Lägg chokladen i en bunke.
Koka upp grädde och socker. Ta av kastrullen från värmen.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i den varma gräddblandningen. Häll grädden över chokladen och rör om tills allt smält. Låt svalna.
Häll upp i portionsformar eller glas. Låt stå i kylen cirka 5 timmar för att stelna.
För vit chokladpannacotta:
Följ receptet ovan, men byt ut 200 g mörk choklad mot 150 g vit choklad, samt byt 5 dl vispgrädde mot 3 dl vispgrädde och 2 dl mjölk.
1 kommentar:
Tjoho! Så lyxig en pannacotta kan se ut! Härligt!
Skicka en kommentar