Du behöver:
5 dl (300g) vetemjöl
1 dl strösocker
2 krm salt
200 g kylskåpskallt smör
2 äggulor
strösocker och kanel till dekor
Gör så här:
1. Mät upp alla ingredienser till mördegen i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg (det går även bra att göra för hand såklart).
2. Låt degen vila kallt i minst 30 minuter.
3. Kavla ut degen ca 2 mm tjock på mjölat bakbord. Ta ut hjärtan med pepparkaksmått och lägg kakorna glest på bakpappersklädda plåtar.
4. Grädda kakorna i mittern av ugnen i 200 grader 6-7 minuter. Blanda under tiden strösocker med kanel, och strö kanelsockret över kakorna så fort de kommit ut ur ugnen. Låt svalna.
3 kommentarer:
Låter gott!
Kanelhjärtan är ju så gott och riktigt juligt, sugen man blir :)
hej alltså, kan man baka kanelhjärtan utan ägggulor för äggen tog precis slut! svara så fort ni kan för vi tänkte baka idag (01-02-2014) :)
Skicka en kommentar