Jag började med en färdigköpt chokladbotten, la ett lager blåbärsgrädde på det. Hade hoppats att det skulle bli något mera lila än vad det blev. Sedan kom en ljus tårtbotten och ett lager jordgubbstårtfyllning ovanpå. Fyllningen är en färdigköpt variant som man bara blandar med mjölk. Det innehåller inte en enda äkta jordgubbe, men det blev en fin rosa färg och en helt ok smak.
Sen la jag på en marängbotten och ovanpå det en gul vaniljfluff (se recept nedan), och avslutade med en chokladtårtbotten och så grädde dekorerad med godis.
God blev den i alla fall!

2 dl creme fraiche
2 dl färdig vaniljsås
½ dl socker
½ tsk vaniljsocker
3 blad gelatin
2 dl vispad grädde
Gör så här:
Blanda creme fraiche, vaniljsås, socker och vaniljsocker. Blötlägg gelatinet och smält det i vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ner det i såsen och låt det svalna. Rör i den vispade grädden.
1 kommentar:
Inte bara god. Det var den godaste discötårta jag har ätit!
HAde jag inte varit tvungen att springa många långa kilometrar för att få ihop Viktväktarpoints nog, så hade jag ätit upp allt som fanns kvar!
Skicka en kommentar