
Receptet kommer från Mia Öhrn och kakan kan med fördel göras dagen före den ska serveras.
Du behöver:
200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
6-8 Kick a 19 g eller liknande lakrits
Gör så här:
Smält smöret till kakan i micron eller på spisen. Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.
Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa.
Hacka lakritskolorna ganska fint och rör ner dem i smeten.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Grädda lite längre om kakan ska serveras samma dag. Låt kakan svalna helt.
2 kommentarer:
Vad gott med kladddkaka!
Låter verkligen tokgott :-)
Skicka en kommentar