
Du behöver:
150 gram smält smör
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
1½ dl chocolate chips eller grovhackad choklad
Frosting
1 dl jordnötssmör
1 dl naturell färskost
ca 6 dl florsocker
Gör så här:
Vispa samman ägg och socker. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver för sig och rör ner tillsammans med det smälta smöret och mjölken till en jämn smet och blanda sist i chocolate chips eller grovhackad choklad. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Låt kakan svalna och rör under tiden ihop alla ingredienserna till frostingen. Bred över den svalnade kakan och skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar