
Du behöver:
Till botten:
100 g hasselnötter
6 äggvitor
3 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
Till fyllningen:
1 burk mandarinklyftor, 400 g
3 dl vispgrädde
2 tsk strösocker
1 msk kakao
Till garnering:
Mörk choklad och/eller florsocker
Gör så här:
Finhacka nötterna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa tills det blir en tjock marängsmet.
Blanda nötterna med mjöl och kakao. Vänd ner blandningen försiktigt i marängsmeten.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter.
Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla med lite kallt vatten. Låt kakan kallna under långpannan.
Fyllningen:
Låt mandarinklyftorna rinna av väl. Vispa grädden tjock tillsammans med socker och kakao. Blanda i frukten.
Bred fyllningen över kakan och rulla ihop från långsidan. Låt den ligga med skarven ner.
Rulla in kakan i pappret. Låt gärna stå i kylen eller frys några timmar före servering.
Ringla över lite smält choklad eller pudra över florsocker vid serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar