
Du behöver:
3 ägg
3 ½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
½ tsk riven muskotnöt
2 ½ dl raps- eller solrosolja
4 dl rivna morötter (ca 250 g oskalade)
1 dl grovt hackade valnötter
Till glasyren:
200 g smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
1 citron - pressad juice och rivet skal
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Häll ner olja och de rivna morötterna i smeten. Tillsätt därefter mjölblandningen och nötterna.
Häll smeten i en smord och bröad kakform ca 26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter i 175 grader. (Det räcker med ungefär halva tiden om man gör det i muffinsformar.)
Smält smöret och låt det svalna. Blanda med övriga ingredienser till glasyren. Bre på kakan när den har svalnat. Dekorera gärna med ätliga blommor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar