
Pajdeg
2 ½ dl vetemjöl
75 g smör
1 msk strösocker
2-3 msk vatten
Fyllning
1 burk (250 g) kesella gourmet
1 dl crème fraiche
1 dl florsocker
rivet skal av en citron
1 liter jordgubbar
Gör så här
1. Hacka samman mjöl, smör och socker. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform. Lägg en folieremsa runt degkanten så att den inte glider ner under gräddningen.
3. Grädda pajskalet mitt i ugnen, 225 grader i 10-12 minuter. Låt den svalna.
4. Rör samman kesella, crème fraiche, florsocker och citronskal till en smidig kräm.
5. Snoppa och halvera jordgubbarna. Om du använder frysta jordgubbar så låt dem tina i kylskåp. Då behåller de sin spänst bättre.
6. Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar. Garnera med citronmiliss och sikta över lite florsocker.
1 kommentar:
Mmmm ser riktigt gott ut. ska jag prova nån dag. Har massa från er blogg som jag vill prova men inte hunnit än. Får bli en riktigt bakhelg nån helg.
Skicka en kommentar