
Du behöver:
150 g smör
½ g saffran (1 påse)
3 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
100 g vit choklad
1 skivad apelsin
Gör så här:
Smält smöret tillsammans med saffran. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd ner smöret och häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ liter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-35 minuter.
Låt kakan vila i formen ca 5 minuter innan den stjälps upp. Smält chokladen över vattenbad och bred, ringla eller spritsa den på kakan. Garnera med några skivor apelsin.
Riktigt snyggt! Och säkert gott också!
SvaraRaderaVilket sammanträffande, har också saffranskaka på bloggen just nu. Så gott så! :)
SvaraRaderaJa, det är gott om saffransdoftande bakverk nuförtiden. Underbart!
SvaraRadera