Du behöver:
5 dl (300g) vetemjöl
1 dl strösocker
2 krm salt
200 g kylskåpskallt smör
2 äggulor
strösocker och kanel till dekor
Gör så här:
1. Mät upp alla ingredienser till mördegen i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg (det går även bra att göra för hand såklart).
2. Låt degen vila kallt i minst 30 minuter.
3. Kavla ut degen ca 2 mm tjock på mjölat bakbord. Ta ut hjärtan med pepparkaksmått och lägg kakorna glest på bakpappersklädda plåtar.
4. Grädda kakorna i mittern av ugnen i 200 grader 6-7 minuter. Blanda under tiden strösocker med kanel, och strö kanelsockret över kakorna så fort de kommit ut ur ugnen. Låt svalna.
Låter gott!
SvaraRaderaKanelhjärtan är ju så gott och riktigt juligt, sugen man blir :)
SvaraRaderahej alltså, kan man baka kanelhjärtan utan ägggulor för äggen tog precis slut! svara så fort ni kan för vi tänkte baka idag (01-02-2014) :)
SvaraRadera