
Du behöver:
1 dl florsocker
200 g smör
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
Garnering:
100 g mörk blockchoklad
3-4 droppar pepparmyntsolja
Gör så här:
Blanda socker, smör och de båda mjölsorterna.
Rulla degen till små bollar (ca 60 st) och lägg dem på bakplåtspapper. Och nu kommer det: Gör en liten fördjupning i kakans mitt.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 minuter.
Låt kakorna kallna på plåten.
Smält choklad i vattenbad och droppa i pepparmyntsoljan. Fyll fördjupningen i kakan med mintchokladen. Låt dem stelna.
Ser jättegoda ut! Duktigt av sonen att hjälpa till... hos har vi två små som hjälper mig i köket! :)
SvaraRaderaVet du om det finns något som man kan ersätta potatismjölet med eller om det är ett måste att ha i kakan? :)
SvaraRaderaHej Louisa!
SvaraRaderaTyvärr har jag ingen aning om ifall man kan ersätta potatismjölet och i så fall med vad. Du får prova! Det blir sällan HELT fel så länge man har fett och socker i...
Lycka till!
Provade dessa men tyckte inte jag fick till någon riktigt bra deg, den smulade sig bara. Hade i lite, lite vatten (någon ml) och då blev det mycket bättre!
SvaraRaderaTack Sabine för tipset! Det ska jag prova nästa gång. :-)
SvaraRaderaHar använt detta recept tidigare och mitt tips är att ta 1 dl vetemjöl mindre i degen så blir de bra.
SvaraRadera