tisdag 17 augusti 2010

Kladdkakerutor


Nu har jag provat en ny typ av kladdkaka. Riktigt god långpannevariant med havregryn.











Du behöver:

300 g smör

5 dl socker

2 dl havregryn

4 ägg

3 dl vetemjöl

1 ½ dl kakao

1 msk vaniljsocker












Gör så här:

Smält smöret och blanda sedan i socker, havregryn och ägg. Sikta i vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten. Grädda i 175 grader.












I boken stod tyvärr ingen tidsangivelse. Jag gjorde en halv sats i en liten långpanna och chansade på 20 minuter. Det tyckte jag blev bra...



5 kommentarer:

  1. Kladdkaka, kladdkaka o kladdkaka

    SvaraRadera
  2. Ja pappa. Man kan inte äta drömtårta jämt!

    SvaraRadera
  3. hej.
    prövade denna nyss å den var super god =)
    tackar för detta recept.

    SvaraRadera
  4. Ja, visst är det kul när man hittar nya favoritrecept?
    /Ellinor

    SvaraRadera
  5. Underbart recept hade lite starkt kaffe i det gjorde susen testa det nästa gång!

    SvaraRadera